Što Wikipedija kaže o AirSoftu:

Airsoft je vojni simulacijski šport, sličan paintballu, u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja, koje izbacuju kuglice od tvrde plastike ( a kod nas na poligonu bio razgradive kuglice od prešanog drva zvane i peleti) promjera 6 do 8 milimetara. Mogu biti mase od 0,20 g (za slabije replike), 0,23 g (za jače pištolje), 0,25 g (za puške), 0,28 g (za jake puške i snajpere) i 0,30 g (za snajpere).

Razvoj
Airsoft se razvio u Aziji u (Japanu i Hong Kongu), gdje je zbog strogih zakona teško legalno pridobiti oružje. Airsoft je popularan u Hrvatskoj. Igrači moraju nositi zaštitnu opremu i moraju imati sigurnosnu riječ za prekid igre u slučaju da nešto pođe po krivu. Ako se ne pridržavaju sigurnosni propisi, može doći do ozljeda. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da ga koristi policija i vojska diljem svijeta kao dio treninga.

Razlike između paintballa i airsofta
    Airsoft teži da je oružje što realnije.
    Streljivo je u spremniku, te nema vanjskih boca s plinom.
    Domet Airsoft oružja je veći nego kod Paintball oružja (oko 50 metara).
    Preciznost Airsoft oružja je kudikamo veća.
    Osim na plin, Airsoft oružje može raditi i na električne baterije.
    Airsoft municija je jeftinija od Paintball municije (oko 7-10 naprema 1). Međutim, kvaliteta i cijena streljiva mogu varirati. Postoji i biorazgradivo streljivo.
    Igrači u Airsoftu trebaju samo zaštitne naočale, ne i maske (iako mogu dekorativno nositi fantomke).
    Mi koristimo masle i fantomke.

Replike oružja dijele se prema načinu izbacivanja streljiva na:

    Replike koje se moraju repetirati (vojne sačmarice, snajperi i neki pištolji), koristi se zrak, koji se prije izbacivanja kuglice sabija repetiranjem.
    Plinske replike (obično pištolji i rijetko, puške), pogonsko sredstvo je potisni plin (zvan »green gas« (eng. zeleni plin) ili ugljikov dioksid.
    Električne replike - (AEG - Airsoft Electric Gun, najčešće automatskih pušaka), pogonsko sredstvo je sabijeni zrak, koji sabija elektromotor, koji napajaju baterije.
info@paintball-istra.com  095-extreme +385 (0) 95 3987363